Engelse setter


Engelse setter 1.0

afbeelding

Bron: OIz.usategi
( CC BY-SA 3.0 )

goedaardige, elegante jachthond met een op snelheid gebouwd lichaam en een witte vacht met donkere vlekken die veel beweging nodig heeft en vaak te zien is bij Engelse veldwedstrijden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Engelse setter…

is een setter; is een hond; is een dier

  • [Afmeting] wordt gemiddeld 65 cm hoog
  • [Kleur] is wit met zwarte vlekjes (Blue belton), wit met leverkleurige vlekjes (Orange belton) of wit met zwarte vlekjes en een bruine hals, kin en voeten (tricolor)
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een vriendelijk karakter

    Algemene voorbeelden


    Het uitdunnen of efileren wordt gebruikt om het reguleren en modelleren van te overvloedig, voor de hond vaak hinderlijk, haar. Deze manier van trimmen wordt het meest op spaniëls en spaniëlachtige vachten gebruikt. Zoals bv. Engelse cocker, Welsh springer, Engelse Setter, Golden retriever, Kruisingen met een dergelijke vacht. Het lichaam van deze honden wordt uitgeplukt met de handen en eventueel mbv. een uitwolmes.

    http://leden.tref.nl/~jvdm0000/trimmen.htm

    In de verte ziet ze een hond langs de vloedlijn aan komen lopen. Eerst is ze op haar hoede, een vreemd dier, dat zonder begeleider op dit vroege uur in haar richting komt. Het blijkt een Engelse setter met de goedaardige blik en de zwabberende achterband van een vermoeide veteraan. Als hij haar passeert ziet ze dat hij een tennisbal in zijn bek heeft.

    De vrouw die alles had, Kees van Beijnum,

    Op grote hondententoonstellingen is er strijk-en-zet een parade voor de honden met hun bazen in nationalistische kledij. De baas van de Engelse setter heeft een bolhoed op zijn hoofd, die van een Franse bulldog een stokbrood onder de arm, geen cliché wordt geschuwd. Onveranderlijk zijn de bazen en bazinnen lelijker dan hun hond.

    Poot: verhalen over de hond, Midas Dekkers,